Az öt leggyakoribb hiba

Lakberendezés 2014-10-05

Otthonunk dekorációja igenis nagy feladat. Azt hinnénk, hogy a legnehezebb feladat megvásárolni és haza cipelni a bútorokat, de valójában csak mindezek után, otthon, a bútorkupac közepén szembesülünk azzal, hogy eldönteni, hová is tegyük az új darabokat, sokkal nehezebb feladat.  Kemény kihívás ez, tudjuk. Akkor lássuk a lakberendezők által összeállított öt leggyakoribb hibát, amelyet mi is elkövethetünk egy új bútordarab vásárlása után.

Első hiba: vásárlás a szoba látta nélkül

Soha, de soha ne vásárolj bútort azelőtt, mielőtt jól szemügyre nem vetted a szobát. Itt arra gondolunk, hogy a szoba minden egyes apró zugát megfigyeled, leméred, és lerajzolod.  Papíron tervezd meg pontosan, hogy minek hol lesz a helye, gondosan mérd le a szabad területeket, és képzeletben helyezd el a hiányzó bútorokat. Szigorúan csak ezek után látogass el egy bútor üzletbe, vagy bútoros online oldalra.  
  

Második hiba: a fókuszpontok figyelmen kívül hagyása

Általában minden szobának három fókuszpontja van. A természetes fókuszpont például egy gyönyörű kilátás, fix fókuszpontnak számít egy kandalló, és végül a „kötetlen fókuszpont”, amit az emberek többsége maga választ ki, és érzi azt a szoba fókuszpontjának. Egy antik bútor, egy műalkotás, vagy egy régi kanapé, ami kitüntetett helyet kap a szobában, és amivel a többi bútor alárendelt viszonyban áll.  Bármi lehet, ami esztétikailag vonzó.
  

  

Harmadik hiba: a bútor ferde elhelyezése

Biztosan akad olyan eset, amikor a szoba tere egy bútor ferdén való elhelyezését kívánja, de amikor nem muszáj, akkor ne tegyük. DA bútorok átlós elhelyezése késként vágja le a szoba azon részét, amely a bútor mögé szorult.
   

Negyedik hiba: a bőség zavara

Amikor nem hagyunk elegendő helyet a bútorok között. Amellett hogy vásárlás előtt lemérjük a szabad teret, nem szabad figyelmen kívül hagynunk az „áramlást”, azt a részt, ahol mozogni is lehet. A természetes áramlás kb. 3 méteres szabad felületet kíván meg a bútorok között.
  

  

Ötödik hiba: a funkció elfelejtése

Először mindig gondold át, hogyan tudod a legjobban kihasználni a szabad teret. Aztán ne feledd átgondolni a vásárolt bútor funkcióit. Ha például egy kanapét vásárolsz, akkor nem csak a mérete a lényeg, hanem annak megjósolt funkciója is. Ha televíziózáshoz vetted a szófát, akkor ne a beáramló fénnyel szemben helyezd azt el.
  
Forrás: http://www.huffingtonpost.com/2014/07/26/furniture-arranging-mistakes_n_5622244.html

Cimkék: lakberendezés, , hiba, , bútorok, , dekoráció, , dekor, , bútor

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása