Egy falatnyi zöld a házban

Lakberendezés 2014-11-30

A növényeket és a kerteket mindannyian imádjuk: már a látványuk is üdítő, a velük való foglalatoskodás frissítő, saját szemünkkel láthatjuk gondoskodásunk és törődésünk eredményét, és közelebb visznek a természethez, ahonnan mára már eléggé elszakadtunk... Sokak számára egy saját kert létrehozása és gondozása hely és / vagy anyagiak hiányázban kész luxusnak tűnik - mi azonban mutatnánk pár példát arra, hogy ez nem feltétlenül kell, hogy így legyen.

  
Fűszernövények befőttesüvegben

Az üres befőttesüvegekből, egy falécből és néhány fém szorítópántból praktikus és látványos fűszertartót varázsolhatsz. Nincs más dolgod, mint a pántokat a léchez rögzíteni, az üvegeket pedig a pántokkal biztonságosan rögzíteni, és máris kész a csinos kis fűszerpolc. Ne felejtsd el megjelölni, melyik üvegbe mit ültettél!
  
Fűszernövények befőttesüvegekben
  

Házi kert műanyag üvegekből

Az elnevezés magáért beszél: szerezz néhány műanyag üveget, vádg le a tetejüket, és az üvegek fejjel lefelé fordított nyakába helyezz el egy hálót, ami megtartja az üvegbe pakolt földet, de biztosítja, hogy a földbe ültetett növénykék gyökere szabadon tudjon majd lélegezni és növekedni. A hálón át húzz ki a földből egy puha fonalat, ami leér egészen az üveg nyakáig. Az így összeállított kertecskét az üveg másik felébe (az aljába) helyezve önlocsolós kis kertet kapunk: az üveg aljába töltött vizet a fonal beszívja, és felvezeti egészen a földig - mindig pont annyit, amennyire a növénykédnek éppen szüksége van.
  
Önlocsolós házi kert
  

Fűszernövények befőttesüvegben

Kisméretű kaktuszokat és fűszernövényeket akár teáscsészékbe ültetve is tarthatsz a lakásodban. Apró méretüknél fogva ezek a kertecskék akár az aszalon, polcokon, párkányokon vagy a fürdőszobában is tarthatók.
  
Fűszernövények teáscsécsében
  

Tojáskertek

Ha hiszed, ha nem, még egy olyan, teljesen haszontalannak látszó dologból is kertet lehet varázsolni, mint a tojáshéj. Ha legközelebb tortát sütsz, ne dobd ki a felhasznált tojások héját, hanem ültess beléjük fűszernövényeket vagy csírákat! Azon túl, hogy parádésan díszíthetők, a tojástartóban is nagyon ól mutatnak egymás mellett, és teljesen stabilan megállnak bármilyen felületen.
  
Tojáskert
  

Florárium a villanykörtében

Ha hiszitek, ha nem, némi óvatos barkácsolás árán csinos kis kertet varázsolhatunk akár egy villanykörtébe is! A kulcs az előrelátásban van: a magokat a földdel együtt kell a villanykörtébe jutni, és a műanyag üvegből készült kerteknél már bemutatott módszerrel locsolni a kis növényeket. Kicsit macerásnak tűnik, de garantáltan megéri. A lépésről lépésre követhető útmutatót megnézheted itt >>
  
Florárium a villanykörtében
  
A cikk eredetijét (és további kreatív házi kerteket) megtalálhatod a Top Inspired összeállításában. Hasonló barkács- és kertészkedési ötleteket, tippeket találhatsz még Pinterest oldalunkon, ha pedig nem szeretnél lemaradni a legfrissebb Bútoros hírekről és újdonságokról, kövesd FacebookGoogle+ és Twitter oldalunkat - amelyik számodra a legkényelmesebb, vagy akár mindet! :-)
   

Cimkék: kert, , kertészkedés, , lakberendezés, , kreatív, , dekor, , dekoráció, , növények

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása