5+1 tipp a vörös szín megszelídítésére

5+1 tipp a vörös szín megszelídítésére

Dekor 2016-03-24

Kedveled a piros színt, de nehezen bánsz vele, ha lakásod berendezéséről van szó? Semmi gond, tippjeinkkel igyekszünk a segítségedre sietni: mutatunk 5+1 módszert, hogyan tudod otthonodban úgy használni a vörös színt, hogy az merész legyen, de ne ízléstelen.

Tovább

2016 lakberendezési trendszínei

2016 lakberendezési trendszínei

Lakberendezés 2016-02-19

2016-ra 10 új trendszínnel érkeztek a lakberendezés nagymesterei: 5 semleges és 5 élénk színnel. Kíváncsi vagy, melyek ezek és hogyan tudod használni őket otthonodban? Olvasd el cikkünket, amiből minden kiderül, és még példákat is mutatunk. ;)

Tovább

6 vadonatúj belsőépítészeti trend

6 vadonatúj belsőépítészeti trend

Lakberendezés 2015-05-04

Akárcsak a divatvilágnak, a lakberendezésnek is megvannak a maga korszakai, stílusai, trendjei, bár ezek jóval kevesebb publicitás és figyelmet kapnak. A többségnek általában olyankor válnak fontossá ezek az információk, amikor építkezik vagy átrendezi a lakását. Ilyenkor fogékonnyá válik az új ötletekre és a modern trendekre. Ezekből mutatunk most párat.

Tovább

Válasszunk környezetbarát bútort!

Válasszunk környezetbarát bútort!

Bútorfelújítás 2015-03-11

Manapság szerencsére terjedőben van a környezettudatos életmód: egyre többen vásárolnak újrahasznosított anyagból készült termékeket, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a régi, szennyező építő- és vegyianyagok helyett természetesebb megoldások vannak terjedőben, egyre több hibrid autó szaladgál az utakon, és így tovább. Természetes tehát, hogy életterünk (munkahelyünk, otthonunk, találkozó és szórakozóhelyeink és a közösségi terek) berendezésekor is keressük a környezetkímélő bútorokat. De mitől is könyezetbarát egy bútor?

Tovább

10 tanács használt bútor vásárlásához - 1. rész

10 tanács használt bútor vásárlásához - 1. rész

Bútorfelújítás 2015-02-27

Használt bútort vásárolni az újrahasznosítás adaptálása lakberendezés és design környezetbe. Nem kell fát kivágni és szennyező anyagokat előállítani és tárolni a gyártáskor, nem igényel csomagolást, csökkent a hulladék mennyisége. Ráadásul ezeknek a használt, esetleg antik daraboknak mindig megvan a saját élete és története.

Tovább

Otthonos minimalizmus

Otthonos minimalizmus

Lakberendezés 2015-02-04

A mai kor embere betondzsungelben él: pici városi lakásokban (vagy ha szerencsések vagyunk, valamivel nagyobb városi házakban) lakunk, sokat dolgozunk, kevés időt töltünk otthon, és akkor is vagy alszunk, vagy próbáljuk bepótolni a hétközben elhanyagolt házimunkát... Életmódunkhoz igazodóan otthonaink a minimalizmus és a praktikum jegyében vannak berendezve, így amikor végre lenne egy kis időnk megpihenni, akkor sem érezzük túl otthonosnak őket. Ha úgy döntöttél, 2015-ben szeretnél ezen változtatni, néhány apró trükkel segítünk hangulatosabbá, kényelmesebbé és személyesebbé tenni otthonodat, hogy az valóban a pihenés szentélye lehessen! A kulcs a földszínek és a rusztikus bútorok és kiegészítők használatában rejlik. Figyelj!

Tovább

Egy csepp Marokkó

Egy csepp Marokkó

Lakberendezés 2015-01-30

A marokkói lakberedezési stílus a Közel-Kelet vibráló színeivel és tradicionális mintáival, egyedülálló dekorációs elemekkel és kiegészítőkkel, dinamikus konktrasztokkal hoz melegséget és kényelmet otthonodba. Színei megidézik a természetet, mintái az egzotikus növényeket, formái és anyaghasználata pedig igazi kuriózumnak számítanak az európai ízléshez szokott emberek számára.

Tovább

Nagy ötletek kis lakásba

Nagy ötletek kis lakásba

Lakberendezés 2015-01-28

Egy kis lakásban a rendelkezésre álló hely a legszűkösebb és legértékesebb erőforrás, ezért kulcsfontosságú, hogy a bútorok sokoldalúak, multifunkcionálisak legyenek, és a lehető legoptimálisabban használják ki a rendelkezésre álló teret. Hogy milyen bútorokkal lehet ezt elérni? Olvass tovább, adunk egy-két tippet!

Tovább

A legjobb növények az otthonodba

A legjobb növények az otthonodba

Dekor 2015-01-23

A lakásban tartott zöld növények rengeteg hasznot hajtanak: tisztítják, szűrik és frissítik a benti a levegőt, csodaszép színükkel feldobják a szobák egyszínűségét, változatossá teszik az egyhangú felületeket, és nem utolsósorban behoznak egy csipetnyi természetes az otthonunkba - valamit, amit annyira hiányolunk a városi életmódból. Vannak növények, amiket nem ajánlott lakásban tartani, vannak, amiket csak macerás, mert nagy odafigyelést, gondos locsolást, pontosan szabályzott fényviszonyokat, háziállat-mentes környezetet (és még megannyi egyéb mást) igényelnek. Mi most 5 olyan növényt szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amik jól bírják a gyűrődést. Kezdd velük kertészeti pályafutásod, és ha jól megy a soruk, komolyabb projektekbe is lelkiismeret-furdalás nélkül belevághatsz majd!

Tovább