Organikus építészet - Összhangban a természettel

Organikus építészet - Összhangban a természettel

Építészet 2015-11-05

A bútoroktól és a lakberendezéstől némileg eltávolodva a Bútoros Blogon ezentúl építészettel kapcsolatos cikkeket is olvashatsz. Egy-egy építészeti stílus alapjaiban határozza meg egy ház vagy lakás kialakítását, legyen szó akár belső, akár külső jellemzőkről. Az anyaghasználat, a térrendezés, az épület struktúrája mind-mind kihat arra, hogy végül milyen stílusú lesz az otthonod, és hogyan tudod megtölteni élettel. Építészeti stílusokkal foglalkozó sorozatunk első részében az organikus építészettel foglalkozunk.

Tovább

Loftlakások: új trend a hazai lakáspiacon

Loftlakások: új trend a hazai lakáspiacon

Építészet 2015-09-22

Az iparosodás korszakának lezárultával már jópár évtizede kihasználatlanul állnak Amerika és Európa nagyvárosaiban az egykori gyárak és malmok hatalmas csarnoképületei, üzemei, szerelőműhelyei. A világ tőlünk nyugatabbra fekvő felén nem új keletű divat ezeknek az ingatlanoknak a lakáscélú hasznosítása - nem is akárhogyan! Lassan hazánkban is kezdenek elterjedni a loftlakások, ezért úgy gondoltuk, adunk egy kis áttekintést, mi is ez az új trend, és miért tudott annyira elterjedni szerte a világban.

Tovább

5+1 tipp a zajbiztos otthonért

5+1 tipp a zajbiztos otthonért

Építészet 2015-09-11

Te is állandó harcban állsz a szomszédoddal és / vagy lakótársaddal, mert pont akkor hallgatod túl hangosan (mindig túl hangos) a kedvenc zenédet, amikor őt zavarja (azaz mindig)? Vagy épp ellenkezőleg: te vagy a szenvedő fél? Oldd meg a problémát egy huszárvágással - hangszigeteld a lakásod, szobád! Megmutatjuk, hogyan tedd - lépésről lépésre.

Tovább

A felújítás során elkövetett leggyakoribb hibák

A felújítás során elkövetett leggyakoribb hibák

Építészet 2015-04-26

... és hogyan kerüljük el őket. A felújítá a káosz, a fejetlenség, a stressz, a por, a kosz és a soha meg nem talált tárgyak szinonimája. Hiszen hányszor hallottunk történeteket felújításokról, amik kiszámíthatóan és minden problémától mentesen zajlottak le? Valluk be, egyszer sem. Eddig legalábbis.

Tovább