4 hangulatjavító szín esős májusi napokra

4 hangulatjavító szín esős májusi napokra

Lakberendezés 2016-05-13

Lehet egy otthon letisztult, de a színek pszichológiáját még a legminimalistább lakberendezők sem szokták figyelmen kívül hagyni. Egy kis szín csodákra képes: egy jól megválasztott bútordarab, egy szép szőnyeg, egy eredeti kiegészítő képes akár 180 fokot változtatni a hangulatodon. Négy olyan tippet mutatunk Neked, amik még az esős májusi napokon is működnek. Nem hiszed? Olvass tovább!

Tovább

Egy régi trükk újrafelfedezése: faborítású falak

Egy régi trükk újrafelfedezése: faborítású falak

Lakberendezés 2016-03-31

Régimódinak tűnhet, pedig nagyon is eredeti megoldás fa borítású falakkal feldobni az otthonodat. Meleg, barátságos, természetes hatást kelt, mégsem elcsépelt - feltéve, hogy mértékkel és stílusosan alkalmazod ezt a lakberendezési fogást. Ha tanácstalan vagy, mi a sok, és mi az elég, olvasd el cikkünket! Összeszedtünk 5+1 jó példát faborítású falfelületekre - lesd el, és valósítsd meg őket!

Tovább

2016 lakberendezési trendszínei

2016 lakberendezési trendszínei

Lakberendezés 2016-02-19

2016-ra 10 új trendszínnel érkeztek a lakberendezés nagymesterei: 5 semleges és 5 élénk színnel. Kíváncsi vagy, melyek ezek és hogyan tudod használni őket otthonodban? Olvasd el cikkünket, amiből minden kiderül, és még példákat is mutatunk. ;)

Tovább

Kínai újév a feng shuival

Kínai újév a feng shuival

Lakberendezés 2016-02-13

2016-ban a kínai újév február 8-ára, hétfőre esett. A kínaiak idén a fa bárány évének mondtak búcsút, és a tűz majmot köszöntik. Számtalan felvonulás, utcai táncos esemény és jelmezes bál hirdeti az új év kezdetét. De miről is szól pontosan a kínai új év? És hogyan gondoskodhatunk róla, hogy otthonunk a megváltozott rezgésekkel 2016-ban is összhangban tudjon maradni? Olvasd el cikkünket, összefoglaltuk Neked a lényeget.

Tovább

Unalom helyett színeket!

Unalom helyett színeket!

Lakberendezés 2016-02-01

Ha igazán egyedi otthont szeretnél, ami valóban rólad mesél, időnként el kell rugaszkodnod a konvenvióktól, és a szokatlan megoldások felé venni az irányt. Ilyen például, amikor a semleges színek helyett élénkebb árnyalatokra váltasz - ha nem is mindenhol, legalább egy-egy bútordarab esetében. Már ez az apró váltás is hihetetlenül feldobhatja a lakásod hangulatát. Próbáld ki tanácsainkat, és oldd fel az unalmat színekkel!

Tovább

Indusztriál stílus

Indusztriál stílus

Lakberendezés 2015-10-29

Nemrég volt egy cikkünk a loftlakásokról, ahol már említettük, hogy a stílus történetéből és a praktikumból egyaránt fakad, hogy ezek a lakások főként indusztriál stílusban vannak berendezve. Hogy konkrétan mit jelent ez a meghatározás? Kifejtjük bővebben is.

Tovább

Art deco - Művészet és technológia találkozása

Art deco - Művészet és technológia találkozása

Lakberendezés 2015-10-21

Az art deco mint lakberendezési stílusirányzat jó kompromisszum azoknak, akik a klasszikus megoldások felé húznak, de nem riadnak vissza a modernebb, művészi vonalaktól sem. Épp ellenkezőleg: a klasszikus alapokon nyugvó art deco volt az első stílus, ami megpróbálkozott az iparosodás és a kultúra ötvözésére - és ennek nagyon érdekes, látványos eredménye lett, ami a mai napig nem ment ki a divatból, és valószínűleg soha nem is fog.

Tovább

Legyen nagyobb hálód! De hogyan?

Legyen nagyobb hálód! De hogyan?

Lakberendezés 2015-10-13

A legtöbb lakás kis alapterületéből már eleve nehéz elkülöníteni egy meghitt kis zugot a hálószobának. Így aztán az alvás szentélye általában kicsi, zsúfolt, és a legkevésbé sem kelt pihentető, otthonos benyomást. Kivéve, ha alkalmazod trükkjeinket, amikkel nemcsak nagyobbnak, de barátságosabbnak is fog tűnni otthonodnak az a része, ahol a legtöbb idődet töltöd.

Tovább

5+1 nem is annyira szürke nappali - 2. rész

5+1 nem is annyira szürke nappali - 2. rész

Lakberendezés 2015-09-28

Legutóbbi cikkünkben mutattunk 5+1 nem is annyira szürke nappalit, ami akár a Te otthonodnak is része lehet, mivel sem különös erőfeszítést, sem speciális anyagokat vagy drága berendezést nem igényel a megvalósításuk. Ha tetszett az az írás, most itt a folytatás további 5+1 szürke nappalival, amik valahogy mégis sokkal színesebbek, mint tiritarka társaik.

Tovább

5+1 nem is annyira szürke nappali - 1. rész

5+1 nem is annyira szürke nappali - 1. rész

Lakberendezés 2015-09-18

Az elegancia, a letisztult vonoalak és a minimalizmus kedvelői gyakran nem tudnak elvonatkoztatni a fekete-fehér kombinációtól, ezért bármilyen jó szándékkal állnak is neki otthonuk felújításának, inkább lehangoló és unalmas, semmint frissítő és modern környezetet varázsolnak lakásukból, házukból. A mi tanácsunk: alapozz a szürke színre! Első hallásra unalmasnak tűnhet, de mutatunk pár nappalit, és adunk melléjük pár tippet, hogy meggyőzzünk: a szürkében több van, mint amit elsőre kinézel belőle.

Tovább