5+1 tipp közvetlenül beköltözés után

5+1 tipp közvetlenül beköltözés után

Bútorfelújítás 2016-02-04

Beköltözés után bizonyára mindenkinek az az első gondolata, hogyan tehetné otthonosabbá, barátságosabbá és komfortosabbá az új lakást - végtére is hacsak nem magadnak építetted a házat és Te vagy az első tulajdonos, azaz minden eleve a Te ízlésed szerint készült, nos... Akkor valószínűleg még az előző tulajdonos által választott színek és minták vannak a falon, az ő ízlését dícséri a padlóborítás, és ki tudja, talán még pár bútort is megörököltél. Figyelj, mert mutatunk pár tippet, amikkel instant a magad ízléséhez igazíthatod új otthonod - az első lépésekben segítünk, a többi pedig idővel úgyis alakul majd.

Tovább

Válasszunk környezetbarát bútort!

Válasszunk környezetbarát bútort!

Bútorfelújítás 2015-03-11

Manapság szerencsére terjedőben van a környezettudatos életmód: egyre többen vásárolnak újrahasznosított anyagból készült termékeket, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a régi, szennyező építő- és vegyianyagok helyett természetesebb megoldások vannak terjedőben, egyre több hibrid autó szaladgál az utakon, és így tovább. Természetes tehát, hogy életterünk (munkahelyünk, otthonunk, találkozó és szórakozóhelyeink és a közösségi terek) berendezésekor is keressük a környezetkímélő bútorokat. De mitől is könyezetbarát egy bútor?

Tovább

10 tanács használt bútor vásárlásához - 1. rész

10 tanács használt bútor vásárlásához - 1. rész

Bútorfelújítás 2015-02-27

Használt bútort vásárolni az újrahasznosítás adaptálása lakberendezés és design környezetbe. Nem kell fát kivágni és szennyező anyagokat előállítani és tárolni a gyártáskor, nem igényel csomagolást, csökkent a hulladék mennyisége. Ráadásul ezeknek a használt, esetleg antik daraboknak mindig megvan a saját élete és története.

Tovább

Környezetbarát takarítás 1x1

Környezetbarát takarítás 1x1

Bútorfelújítás 2014-12-10

Manapság egyre nagyobb keletje van a bio dolgoknak: a szintetikus, mesterséges ételek helyett egyre többen fogyasztanak bioételeket, a műszálas anyagok helyett előnyben részesítjük a természetes anyagokból készült ruhákat, és a vegyszerek helyett is egyre inkább a természetes összetevőkből készült tisztítószereket keressük. Azokhoz a praktikákhoz nyúlunk vissza, amik már nagyanyáinknál is beváltak, és azóta is közszájon forognak. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorral, hogy Te is természetes módon varázsolhasd makulátlanul tisztává otthonod, bútoraid és háztartási gépeidet.

Tovább

Emelkedőben a raklap-bútorok csillaga

Emelkedőben a raklap-bútorok csillaga

Bútorfelújítás 2014-11-11

Biztosan Ti is megfigyeltétek már, hogy mostanában egyre több helyen (lakásban, kertben, fesztiválon, szórakozóhelyeken, szabadtéren egyaránt) találkozhatunk raklapból készített bútorokkal. Ennek több oka is van: raklapból bútort készíteni olcsó, környezetbarát, kreatív és izgalmas időtöltés, könnyebb és egyszerűbb, mintha kezeletlen fával, falemezekkel és / vagy -rudakkal dolgoznánnk, és ami nem utolsó szempont: az elkészült bútor a mi kezünk és ízlésünk nyomát fogja magán viselni.

Tovább

Életnagyságú Legókkal testre szabhatod szobádat

Életnagyságú Legókkal testre szabhatod szobádat

Bútorfelújítás 2014-10-05

Jönnek az életnagyságú Legók. Egy svájci tervező csapat keltette életre az „alkalmazkodó bútorok” gondolatát, amikor megalkották a mozgó, önszerveződő Legó darabokat. Az akár életnagyságú formákra összeilleszthető darabokat leginkább az idős emberek és a fogyatékkal élők segítésére alkották meg.

Tovább