4 hangulatjavító szín esős májusi napokra

Lakberendezés 2016-05-13

Lehet egy otthon letisztult, de a színek pszichológiáját még a legminimalistább lakberendezők sem szokták figyelmen kívül hagyni. Egy kis szín csodákra képes: egy jól megválasztott bútordarab, egy szép szőnyeg, egy eredeti kiegészítő képes akár 180 fokot változtatni a hangulatodon. Négy olyan tippet mutatunk Neked, amik még az esős májusi napokon is működnek. Nem hiszed? Olvass tovább!

     
1., A napsugarak érintése

A kék és sárga színek együttes használata a napsütéses tengerpartot juttatja eszünkbe azonnal, ahogy a szemünk ezekre a színekre téved. A jókedv nyitja pusztán ennyi: napsárga és tengerkék képek egy fehér falon, tengerészcsíkos takaró az ágyon és világos függönyök, amik beengedik a napfényt. Az ember épphogy hazaér, máris a Bahamákon érzi magát. :)
     
Bútoros Blog - 4 hangulatjavító szín esős napokra - Napsugár és égkék
     

2., Mélység és melegség

A mély, testes színek, mint a burgundi vörös, a rozsdabarna, az okkersárga és a mélykék igazi vintage hangulatot varázsolnak bármilyen helyiségbe. Ha a bútoraid stílusa is hasonló, például beszerzel egy marokkói stílusú dohányzóasztalt, egy régi bőrfotelt vagy egy öreg koffert a nappalidba, biztos lehetsz benne, hogy minden alkalommal örömmel fogsz hazatérni és megpihenni otthon.
     
Bútoros Blog - 4 hangulatjavító szín esős napokra - Mélység és melegség
     

3., Smaragdzöld, a szezon slágerszíne

Már írtunk a 2016-os év abszolút slágerszínéről, a smaragdzöldről (és arról is, mivel és hogyan tudod kombinálni - http://butoros.com/blog_view-66). Meglepő, de üde ötlet ezt a ragyogó színt a fürdőszobában alkalmazni, nagyszerűen illik az általában fehér mosdókagylóhoz és fürdőkádhoz. Válassz mellé rusztikus kiegészítőket, így nemcsak egyedi, de nagyon barátságos is lesz egyben a fürdőszobád!
     
Bútoros Blog - 4 hangulatjavító szín esős napokra - Smaragdzöld fürdőszoba
     

4., Kékfestés

A kék nemcsak az ég, de a víz színe is. Utóbbit erősíti az újabban nagyon divatos DIY és kézműves irányzat egyik kedvelt stíluseleme, a vízfesték-szerű felületek és minták. A kék ráadásul a fabútorokhoz is tökéletesen passzol. Igazi tengerparti kuckót varázsolhatsz ezeknek a színeknek és technikáknak a keverésével, ahol szabad nomádnak érezheted magad még a város közepén is.
     
Bútoros Blog - 4 hangulatjavító szín esős napokra - Kékfestés
     
Ha további tippeket olvasnál lakberendezéssel, dekorációval kapcsolatban, látogasd gyakran a Bútoros Blogot, illetve kövesd Facebook, Google+, Twitter és Pinterest oldalainkat! Tetszett? Akkor oszd meg Te is! ;)
     

Cimkék: lakberendezés , dekoráció , május , színek

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása