Életnagyságú Legókkal testre szabhatod szobádat

Bútorfelújítás 2014-10-05

Jönnek az életnagyságú Legók. Egy svájci tervező csapat keltette életre az „alkalmazkodó bútorok” gondolatát, amikor megalkották a mozgó, önszerveződő Legó darabokat. Az akár életnagyságú formákra összeilleszthető darabokat leginkább az idős emberek és a fogyatékkal élők segítésére alkották meg.
Könnyen összeilleszthetők, vagy épp szétszedhetők a kis rombuszok, amelyekkel kedvünkre és kényelmünkre formázhatjuk ágyainkat, székeinket, vagy polcainkat. Ami még ettől is érdekesebb, hogy utasíthatjuk őket például egy nehéz láda, vagy akár apró szemét felemelésére is. Mindegyik darab kilenc centiméter méretű, és három kis motort tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre három dimenzióban is mozogjanak. Egy vezeték nélküli hálózatnak köszönhetően tudnak egymással.
Ahogy a videóban is láthatjuk, a kis rombuszok visszahúzható karmokkal csatlakoznak egymáshoz, vagy épp egy másik bútordarabhoz. Így akár függőlegesen is könnyen felkúsznak egy szekrény falán, amire speciális felületet helyeztek el. A tervezők abba reménykednek, hogy több technológia is felismeri azt a lehetőséget, amelyet ezek a kis rombuszok magukban hordoznak.
  

Cimkék: lego, , legó, , lakberendezés

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása