Egy régi trükk újrafelfedezése: faborítású falak

Lakberendezés 2016-03-31

Régimódinak tűnhet, pedig nagyon is eredeti megoldás fa borítású falakkal feldobni az otthonodat. Meleg, barátságos, természetes hatást kelt, mégsem elcsépelt - feltéve, hogy mértékkel és stílusosan alkalmazod ezt a lakberendezési fogást. Ha tanácstalan vagy, mi a sok, és mi az elég, olvasd el cikkünket! Összeszedtünk 5+1 jó példát faborítású falfelületekre - lesd el, és valósítsd meg őket!

     
1., Ügyelj a harmóniára!

A fafelületek is lehetnek hideg és meleg alapszínűek - és nemm árt, ha ehhez, mint a szoba meghatározó eleméhez, a többi berendezési és dekortárgy színe is igazodik. Melegbarna fafelületekhez jól párosíthatóak a vörös és a narancs árnyalatai, szürkésebb, hideg árnyalatú felületekhez inkább szürke vagy kék színeket válassz!
     
Bútoros Blog - Faborítású falak - Ügyelj a harmóniára!
     

2., Játssz a formákkal!

Nem kell megragadnod a párhuzamosan rakott léceknél: válassz bátran egymásra merőleges, esetleg egymással szöget bezáró, különböző méretű és hosszúságú léceket, és borítsd ezekkel a kiválasztott falfelületet! Játékos, bohém hatást kelt, mozgalmassá teszi a teret, miközben a fa klasszikus és természetes megjelenést kölcsönöz a térnek - érdekes és szokatlan mix, az egyedi megoldások kedvelői imádni fogják.
     
Bútoros Blog - Faborítású falak - Játssz a formákkal!
     

3., Blokkosíts!

Ha nem elégszel meg egyetlen felülettel, akár több, egymással összhangban lévő blokkot is boríthatsz fával, például egy lépcső oldalait. Látványos, mégis kifinomult hatást érhetsz el, ha az egyes blokkokhoz fehér szegélyeket választasz: ez szépen szegmentálja a teret, és megtöri az egyhangú fafelületek unalmasságát.
     
Bútoros Blog - Faborítású falak - Blokkosíts!
     

4., Mixelj!

Ha nem tudod letenni a voksod egyetlen domináns szín mellett, válassz semleges, például fehér színű fát a teljes felületre, és ezt a monotóniát törd meg egy-két színes (narancs, kék, világosbarna, sötétszürke) léccel! Nagyon érdekes hatást érhetsz el, ha a fal mellett további felületeket, például a padlót is fával borítod, melynek színe a falon is visszaköszön.
     
Bútoros Blog - Faborítású falak - Mixelj!
     

5., Ne félj a sötéttől!

Meglepően hangozhat, de nemcsak a barna, hanem a feketébe hajló faanyagok is csodálatosan mutathatnak falborításként. Elegáns hatást érhetsz el, ha a fekete fáal borított helyiségben letisztult, világos bútordarabokat helyezel el. Így nem kell attól tartanod, hogy nyomasztó lesz a szoba hangulata vagy a sötét szín dominanciája szűkíti a teret.
     
Bútoros Blog - Faborítású falak - Ne félj a sötéttől!
     

+1., Minél természetesebb, annál jobb

Ha kedveled a rusztikus stílust, a természetes, nyers fa minden biznnyyal közel áll a szívedhez. Szerencsére teljes falfelületeket nemcsak agyonkezelt, lakkozott és csiszolt, méretre szabott lécekkel, hanem durvább, kevésbé szabályos darabokkal is csodálatosan be lehet borítani. A hatás elképesztően természetes és otthonos lesz.
     
Bútoros Blog - Faborítású falak - Minél természetesebb, annál jobb
     
Szívesen olvasnál hasonló cikkeket lakberendezéssel, belsőépítészettel, dekorációval és bútorokkal kapcsolatban? Akkor keresd fel gyakran a Bútoros Blogot, és kövesd Facebook, Google+, Twitter és Pinterest oldalainkat! Véleményedet, hozzászólásodat, ötleteidet bármelyik fórumon, illetve emailen is megoszthatod velünk: info@butoros.com. (Cikkünk megírásához a The Nest blog cikke jelentette az alapot.)
     

Cimkék: lakberendezés , dekoráció , falak , belsőépítészet

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása