5+1 tipp a vörös szín megszelídítésére

Dekor 2016-03-24

Kedveled a piros színt, de nehezen bánsz vele, ha lakásod berendezéséről van szó? Semmi gond, tippjeinkkel igyekszünk a segítségedre sietni: mutatunk 5+1 módszert, hogyan tudod otthonodban úgy használni a vörös színt, hogy az merész legyen, de ne ízléstelen.

     
1., Vörös szőnyeg

Ha nem is borítod be a bejárati ajtótól a nappaliig vezető utat vörös szőnyeggel, a nappalidba azért leteríthetsz egy mélyebb, bordós vörös darabot. Tüzes, friss és hangulatos - helyezd el a szoba közepén, hangsúlyos helyen, és ügyelj rá, hogy a nappaliban már ne legyen több hangsúlyos, esetleg a vörössel kontrasztban álló színes tárgy!
     
Bútoros.com - 5+1 tipp a vörös megszelídítésére - Vörös szőnyeg
     

2., Vörös takaró

Rusztikus, klasszikus és minimalista hálószobákak egyaránt tökéletes kiegészítője lehet egy, a vörös bármely árnyalatát viselő, szép mintás ágytakaró. Ha megunod, vidd át a nappalidba a kanapéra - ott is ugyanolyan meleg hangulatot varázsol majd.
     
Bútoros.com - 5+1 tipp a vörös megszelídítésére - Vörös ágytakaró
     

3., Vörös konyhabútor

Ha kedveled a nem hagyományos megoldásokat és színeket, válassz vörös konyhabútort! Fapadlókkal tökéletes harmóniát alkot, kő- és kerámiaburkolatokkal inkább elegáns hatást kelt, de ha ügyelsz arra, hogy a többi kiegészítőt és berendezést is tónusban tartsd, tulajdonképpen bármelyik konyhát parádésan feldobja.
     
Bútoros.com - 5+1 tipp a vörös megszelídítésére - Vörös konyhabútor
     

4., Vörös asztal

Harsány és kacér? A szokatlan megoldások kedvelői egyenesen imádni fogják, ha modern, vörös színű asztallal dobják fel nappalijukat, dolgozószobájukat vagy ebédlőjüket. A stíluskontraszt még tökéletesebb, ha indusztriális jellegű loftlakásban vagy klasszikus bútorokkal berendezett otthonban, szobában alkalmazod ezt a tippet!
     
Bútoros.com - 5+1 tipp a vörös megszelídítésére - Vörös asztal
     

5., Vörös kanapé

Ha már nappali, semmiképpen sem feledkezzünk meg egy már-már evidensnek számító megoldásról: válassz vörös kanapét! Hangsúlyos darab, mely meghatározza a szoba alaptónusát - egy vörös kanapé csakis barátságos otthon és hangulatos, pörgős baráti beszélgetések alapkelléke lehet.
     
Bútoros.com - 5+1 tipp a vörös megszelídítésére - Vörös kanapé
     

+1., Vörös kép a falon

Szokatlan, de bámulatosan erőteljes és kifinomult hatást kelt egy vörös kép a hófehér falon, főleg ha a szoba többi eleme is fehér vagy semleges színekben pompázik. Ha kedveled a kontrasztot, és mozgalmasabbá tennéd az otthonod, párosítsd a nagy vörös felületeket kék foltokkal! A két szín kontrasztja egészséges pezsgést hoz a lakásodba. Arra vigyázz, hogy a két szín közül csak az egyiket használd nagy, egybefüggő felületen, a másik szín inkább kisebb foltokban, pl. kiegészítőkön jelenjen meg! (Ezt a trükköt nem csak a piros-kék kombináció esetében alkalmazhatod!)
     
Bútoros.com - 5+1 tipp a vörös megszelídítésére - Vörös kép a falon
     
Tovább színesítenéd otthonod? Állunk rendelkezésedre. Kövesd rendszeresen a Bútoros Blogot, olvasd cikkjeinket, illetve Facebook, Google+ és Twitter oldalunkat, ahol mindig megtalálod a legújabb búoros és lakberendezési tippeket, trükköket, tanácsokat és híreket. Ha pedig vizuális típus vagy, Pinterest oldalunkat ajánljuk a figyelmedbe. Kérdésed, kérésed merült fel? Szeretnél egy adott témáról olvasni - vagy épp ellenkezőleg, hozzászólnál egyik-másik cikkünkhöz? Írj emailt az info@butoros.com címre!
     

Cimkék: lakberendezés, , dekoráció, , vörös,

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása