2016 lakberendezési trendszínei

Lakberendezés 2016-02-19

2016-ra 10 új trendszínnel érkeztek a lakberendezés nagymesterei: 5 semleges és 5 élénk színnel. Kíváncsi vagy, melyek ezek és hogyan tudod használni őket otthonodban? Olvasd el cikkünket, amiből minden kiderül, és még példákat is mutatunk. ;)

     
1., Az élénk színek térhódítása

Rengeteg izgalmas színnel találkozhatunk 2016-ban a lakberendezési trendek palettáján. Az élénk elsődleges színek nagyon divatosak mostanában: a telített kékek, pirosak és sárgák nagyszerűen mutatnak a loftlakások téglafalai és a rusztikus fabútorok között.
     
Bútoros.com - 2016 lakberendezési trendszínei - Élénk színek
     

2., Drágakő-színek használható formában

Mégis amikor trendekről esik szó, az élhető környezet megteremtésére is gondolnunk kell, és arra, hogyan illeszkednek a trendszínek az otthonunkba. Természetes, hogy az élénk, drágakő-színek izgalmas hatást keltenek, és mindenütt beléjük botlunk: a divatban, az autókon, de nem feltétlenül festenéd be velük az otthonod falát. Így amikor a lakberendezésben drágakő-színekre esik a választásunk, elsősorban a borostyán, zafír, rubint, smaragd és ametiszt színeket érjük alattuk.
     
Bútoros.com - 2016 lakberendezési trendszínei - Drágakő-színek
     

3., Az év színe: a smaragdzöld

A legtöbb lakberendező egyetért abban, hogy a 2016-os év színe a smaragdzöld. Ezt a színt hálószobában és nappaliban egyaránt kiválóan lehet használni, főleg kisebb felületeken - bármilyen helyiséget valódi ékszerdobozzá varázsol.
     
Bútoros.com - 2016 lakberendezési trendszínei - Drágakő-színek
     

4., Semleges trendszínek

A semleges trendszínek meghatározásakor mindig nehezebb eljárni, mert nehéz különbséget tenni ugyanazon szín különböző árnyalatai között. Szerencsére ezek a színek pompásan passzolnak a drágakő-színekhez. Fontos, hogy a 2016-os semleges divatszínek egyike sem kékes, zöldes vagy fehéres árnyalat, hanem mindegyik inkább viseltesebb, melegséget hordozó szín, ezért is illenek olyan jól az élénk színekhez.
     
Bútoros.com - 2016 lakberendezési trendszínei - Semleges trendszínek
     

5., Engedd be otthonodba a mély és meleg színeket!

Nem is feltétlenül trendszínekként, inkább alapszínekként kell a semleges színekre tekintenünk, melyek minden otthonban: nálad, nálam, bárki más házában máshogy mutatnak. Összefoglalva a lakberendezők azt tanácsolják 2016-ra a hozzájuk fordulóknak, hogy engedjenek több melegséget, mélységet és telítettséget az otthonukba.
     
Bútoros.com - 2016 lakberendezési trendszínei - Semleges trendszínek
     
Mi a véleményed 2016 trendszíneiről? Írd meg nekünk emailben az info@butoros.com email címre, vagy kommentben a Facebook, Google+ és/vagy Twitter oldalunkra is kitett ajánló poszt alá! A Bútoros Blog cikkjeinek képanyagát és további vizuális tippeket és ötleteket találhatsz Pinterest boardjainkon. Kövesd a Bútorost minél több fronton, hogy ne maradj le soha a legújabb bútoros trendekről, hírekről, tippekről és ötletekről!
     

Cimkék: lakberendezés, , 2016, , trendek, , divat, , színek

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása