Kínai újév a feng shuival

Lakberendezés 2016-02-13

2016-ban a kínai újév február 8-ára, hétfőre esett. A kínaiak idén a fa bárány évének mondtak búcsút, és a tűz majmot köszöntik. Számtalan felvonulás, utcai táncos esemény és jelmezes bál hirdeti az új év kezdetét. De miről is szól pontosan a kínai új év? És hogyan gondoskodhatunk róla, hogy otthonunk a megváltozott rezgésekkel 2016-ban is összhangban tudjon maradni? Olvasd el cikkünket, összefoglaltuk Neked a lényeget.
    

1., Miért fontos a kínai újév lakberendezési szempontból?

A feng shui alapelvei a természetben jelen lévő, ciklikusan ismétlődő mintázatok és a ősi, hagyományos tudás alapján épülnek fel. Filozófiájának lényege, hogy éljünk harmóniában a környezetünkkel, hiszen kölcsönösen hatással vagyunk egymásra. A kínaiak minden évben más és más szakaszába lépnek a feng shuiba is beépülő természeti ciklusnak, így időről időre javasolt otthonunkat az éppen aktuális szakaszhoz igazítani, hogy mindig harmóniában élhessünk a természettel.
    
Bútoros Blog - Kínai újév a feng shuival - Miért fontos a kínai újév?
    

2., Varázsold hívogatóvá a bejáratot!

Az első dolog, amit az emberek az otthonodból éezékelnek, a bejárat. A bejárati ajtó jelképezi a világ felé mutattt arcodat és azt, ahogyan a világ közelít hozzád. Kezdd az új évet a legjobb arcod felmutatásával, és varázsold fényessé, hívogatóvá bejárati ajtódat, például egy energiatakarékos külső lámpa felszerelésével! Gondoskodj róla, hogy a csengő működjön és vendégeid megtalálják! És helyezz el pár zöld növényt is az ajtó közelében, ami megtisztítja a levegőt és megnyugtatja a tekintetet!
    
Bútoros Blog - Kínai újév a feng shuival - Varázsold hívogatóvá a bejáratot!
    

3., Vonzd be a pozitív energiákat!

A holdújév a megújulást szimbolizálja: itt az ideje kitakarítani otthonodból a régi, haszontalan limlomokat, hogy legyen helye az új, pozitív hatásoknak! A frissen pucolt narancs héja frissítő illatot áraszt, és bevonzza otthonodba a pezsdítő energiákat, de ugyanilyen jó hatással bír a narancsolaj is. Vízzel teli edénybe helyezve párologtass citrus-esszenciát otthonod minden helyiségében, és tisztítsd meg a házat a negatívumoktól!
    
Bútoros Blog - Kínai újév a feng shuival - Vonzd be a pozitív energiákat!
  

4., Szabadulj meg a régitől, adj helyet az újnak!

A törött, csorba, régi dolgoknak szentelj különösen nagy figyelmet: javítsd meg, amit meg lehet javítani, újítsd fel, amit fel lehet újítani - és igen, dobd ki, amivel már nem lehet mit kezdeni. A törött bútorok megtörik az energiaáramlást. Ha nincs időd, kedved, szakértelmed megjavítani őket, de nincs szíved kidobni őket, hirdesd meg őket a Bútorosnál. Ingyen van, és így olyan emberhez kerülhetnek a szívednek egykor kedves tárgyak, akik megjavítják és tovább használják majd őket. :)
    
Bútoros Blog - Kínai újév a feng shuival - Szabadulj meg a régitől, adj teret az újnak!
    

5., Nézz a helyes irányba!

A feng shui szerint ideális esetben az ágyad, az íróasztalod és otthonod egyéb fontos, gyakran használt területei úgy állnak, hogy ráláthass az ajtóra, és háttal helyezkedj el a falnak. (Nyilván nem kell közvetlenül az ajtóval szembe ülni vagy feküdni, inkább átlósan értendő a szemben való elhelyezkedés.) Így mindig nyitott szemmel nézhetsz a világ történéseire, amik ráadásul egyenesen feléd tartanak. :) Ha nem megoldható a bútoraid ilyenfajta pozicionálása, tükrökkel a megfelelő irányba terelheted az energiaáramlást - a cél, hogy továbbra is ráláss az ajtóra. Így mindig a megfelelő helyen leszel, aikor a lehetőségek kopogtatnak az ajtódon.
    
Bútoros Blog - Kínai újév a feng shuival - Nézz a helyes irányba!
    
Érdekel a feng shui? További tippeket, ötleteket olvasnál lakberendezésről és bútorokról? Látogasd gyakran a Bútoros Blogot, illetve kövesd Facebook, Google+Twitter és Pinterest csatornáinkat a legfrissebb hírekért és újdonságokért! ;) Forrás: a cikk alapjául az inhabitat.com összeállítása szolgált.
   

Cimkék: feng , shui , kínai , újév , lakberendezés

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása