5+1 tipp közvetlenül beköltözés után

Bútorfelújítás 2016-02-04

Beköltözés után bizonyára mindenkinek az az első gondolata, hogyan tehetné otthonosabbá, barátságosabbá és komfortosabbá az új lakást - végtére is hacsak nem magadnak építetted a házat és Te vagy az első tulajdonos, azaz minden eleve a Te ízlésed szerint készült, nos... Akkor valószínűleg még az előző tulajdonos által választott színek és minták vannak a falon, az ő ízlését dícséri a padlóborítás, és ki tudja, talán még pár bútort is megörököltél. Figyelj, mert mutatunk pár tippet, amikkel instant a magad ízléséhez igazíthatod új otthonod - az első lépésekben segítünk, a többi pedig idővel úgyis alakul majd.

    
1., Fesd át a bejárati ajtót!

Gazdaságosabb megoldás, mintha a teljes házat akarnád átfestetni, mégis legalább akkora hatása van az otthonod külső megjelenésére, ha új színt adsz a bejárati ajtónak. Ha nagyon rossz állapotban van az ajtó, gondolkodj el a cserén, vagy legalábbis a felületkezelésen - egy új, fényes, tiszta bejárati ajtó friss megjelenést kölcsönöz a háznak, és - milyen praktikus - egyúttal a zárat is lecserélheted. ;)
    
Bútoros Blog - 5+1 tipp közvetlenül beköltözés után - Fesd át a bejárati ajtót!
    

2., Tedd ki a falra a saját emlékeid!

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy azonnal otthon érezd magad az új helyen, ha kiakasztasz pár családi, baráti fotót a falra, vagy kiteszel belőlük párat a polcokra, asztalokra - csupa olyasmit, ami kedves emlékeket idéz. Ha nem szeretnél lyukat fúrni a falba, válassz ideiglenes megoldásokat szögre akasztható keretek helyett!
    
Bútoros Blog - 5+1 tipp közvetlenül beköltözés után - Tedd ki a falra az emlékeidet!
    

3., Cseréld le a konyhapultot!

A legtöbb házban, főleg a régi építésűekben, a konyhapult általában elhasznált szokott lenni, de ha mégsem, akkor is a régi tulajdonos ízlését tükrözi. Mivel nagy és folyamatosan szem előtt lévő felületről van szó, nagyon fontos, hogy tetsszen Neked a látvány. Ezért ha nem vagy maraadéktalanul megelégedve vele, adj új színt és lendületet otthonodnak, és cseréld le a konyhapultot! Hidd el, az eredményhez képest egészen kis anyagi és időbeli ráfordításról van szó.

Bútoros Blog - 5+1 tipp közvetlenül beköltözés után - Cseréld le a konyhapultot!    

    
4., Fess át egy-két falat!

Az egész otthonodat átfesteni körülményes és időigényes procedúra: nem elég, hogy óriási döntés kiválasztani a megfelelő színeket, árnyalatokat, de a folyamatos felújítás teljesen elveszi a beköltözés okozta örömöt, és az új lakás jó darabig inkább teherré, semmint örömforrássá válik. Kezdd kicsiben: válassz ki egy-két szem előtt lévő, nagyobb méretű szabad falfelületet, és válassz olyan színeket, amiket kedvelsz, és amiktől otthonosan érzed magad az új helyen. Ezekhez a színekhez később egy teljes festést is sokkal könnyebb hozzáigazítani, mntha nulláról szeretnéd az egész projektet indítani.
    
Bútoros Blog - 5+1 tipp közvetlenül beköltözés után - Fess át egy-két falat!
    

5., Gondoskodj a komfortérzetről szőnyegekkel!

Még ha normál esetben a csupasz padló híve vagy is, hidd el, beköltözéskor elképesztően kényelmessé és barátságossá tudja varázsolni az új otthont egy puha, meleg színű szőnyeg. Ha kétségeid támadnak a tisztíthatósággal kapcsolatban, olyan szobában helyezd el, ahová nem jár be az összes vendéged, és Ti sem mentek át rajta minden alkalommal, amikor beléptek a házba - a hálószoba például ideális hely.
    
Bútoros Blog - 5+1 tipp közvetlenül beköltözés után - Gondoskodj a komfortérzetről szőnyegekkel!
    

5+1., Hintsd tele otthonod virágokkal!

Vásárolj friss virágokat, és helyezd el őket a lakás különböző pontjain: az előszobában, a nappaliban, a konyhában, a hálóban! Válassz egyedi vázákat, amikben sokáig megőrzik frissességüket - és nem mellesleg az új otthon hangulatát is feldobják.
    
Bútoros Blog - 5+1 tipp közvetlenül beköltözés után - Hintsd tele otthonod virágokkal!
    
Ha nemcsak a beköltözéskor, de később is szívesen olvasnál lakberendezési tippeket, tanácsokat, kövesd a Bútoros Blogot, illetve Facebook, Google+Twitter és Pinterest oldalainkat! Kérdésed van? Keress minket az info@butoros.com email címen! Nálunk mindent megtalálsz, ami bútor. Gyorsan. Online.
    

Cimkék: lakberendezés , beköltözés , költözés , dekoráció , dekor , felújítás , diy

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása