Unalom helyett színeket!

Lakberendezés 2016-02-01

Ha igazán egyedi otthont szeretnél, ami valóban rólad mesél, időnként el kell rugaszkodnod a konvenvióktól, és a szokatlan megoldások felé venni az irányt. Ilyen például, amikor a semleges színek helyett élénkebb árnyalatokra váltasz - ha nem is mindenhol, legalább egy-egy bútordarab esetében. Már ez az apró váltás is hihetetlenül feldobhatja a lakásod hangulatát. Próbáld ki tanácsainkat, és oldd fel az unalmat színekkel!

Nagyobb bútordarabok, például egy kanapé vásárlásakor gyakran döntünk a semleges színek mellett, mivel nem merjük megkockáztatni, hogy új szerzeményünk kirí a meglévő berendezések közül, és megjelenésével "agyonnyomja" az egész szobát. Ráadásul kanapét vásárolni nem mindennapos dolog: egy igazán minőségi darab nem olcsó, és szeretnénk, ha évekig kitartana, ezért hajlunk a semleges, mindenhez passzoló színek felé. Milyen rosszul tesszük!
    

1., Indigókék

Ha nem is rögtön neonsárga darabot választunk, azért egy élénk indigókékkel még megpróbálkozhatunk, főleg ha otthonunk egyébként klasszikus színekkel és stílusban van berendezve. Fehér falakhoz és klasszikus, barna bútorokhoz nagyszerű választás.
    
Bútoros Blog - Unalom helyett színeket! - Indigókék
    

2., Türkiz

A türkiz nagyon jól passzol a fa bútorokhoz, ezért ha könyvespolcaid, dohányzóasztalod fából készültek (legyen az akár világos, akár sötét színű), érdekes, különleges, mégis kifinomult összhatást fog kelteni, ha beszerzel egy türkiz színű kanapét a nappalidba. Jó hír: a zöld növényekhez és kiegészítőkhöz is istenien fog menni.
    
Bútoros Blog - Unalom helyett színeket! - Türkiz
    

3., Rózsaszín

Ha a bbolondosabb, vintage stílust kedveled, és lakásod nem szűkölködik bohém szín- és formavilágú kiegészítőkben, megpróbálkozhatsz egy rózsaszín kanapéval is. Ha nem találsz ilyesmit a boltokban, nézz szét a bolhapiacon és az antikvitás-üzletekben, esetleg elgondolkodhatsz rajta, hogy meglévő kanapédat húzatod át. A rózsaszín szokatlan, de nagyon eredeti választás, hidd el, imádni fogod.
    
Bútoros Blog - Unalom helyett színeket! - Rózsaszín
    

4., Sárga

A sárga napfényt és életet hoz bármilyen semleges otthonba, és ha olyan színt sikerül találnod, ami a kiegészítőidhez is passzol, kifinomult, mégis vidám hatást érhetsz el egy sárga kanapé beszerzésével. Formájától függően minimalista, skandináv, indusztriális vagy éppen retró stílusban berendezett otthonokba is tökéletesen passzol.
    
Bútoros Blog - Unalom helyett színeket! - Sárga
    

5., Téglavörös

Szokatlan, de annál üdítőbb választás - egy téglavörös kanapé a melegséggel és otthonossággal tölti meg a nappalidat. Kicsit régies, kicsit retró és nagyon-nagyon hangulatos. Ha nem kedveled a formabontó megoldásokat, és a harsány színektől is idegenkedsz, mégis szeretnéd feldobni valamivel az unalmas nappalidat, ezt a megoldást imádni fogod.
    
Bútoros Blog - Unalom helyett színeket! - Téglavörös
    

6., Lila

A lila szokatlan, nem túl gyakran használt szín a lakberendezésben, főleg nem a nagyobb bútordarabok esetében. Kicsit hivatalos, formális jellege miatt inkább vendégszobába, dolgozószobába ajánljuk - de oda tökéletes választás. Zöld és pink kiegészítőkkel egészen üde hatást fog kelteni.
    
Reméljük, tetszett rövid ízelítőnk, és megfogadod tanácsainkat, ami a színek használatát illeti: merj eltérni a megszokottól, és használj bátran különleges, formabontó megoldásokat! Ehhez rengeteg tippet adunk a Bútoros Blogban, illetve Facebook, Google+Twitter és Pinterest oldalainkon. Kövess minket, hogy mindig képben legyél a legjobb bútoros ötletekkel! ;)
    

Cimkék: kanapé , lakberendezés , színek , nappali

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása