Dobd fel a lakásod textíliákkal!

Dekor 2016-01-27

Nem is gondolnád, de sokszor abból is remekül fel lehet dobni, meg lehet újítani az otthonod kinézetét, amid már kéznél van, csak nem gondoltál rá, hogy használhatnád - vagy éppen máshogy is használhatnád, mint ami az eredeti rendeltetése. Ez a textíliákra és szőnyegekre különösen igaznak szokott bizonyulni, mutatunk hát 5 ötletet, hogyan tudod velük színesebbé varázsolni a lakás szinte bármelyik helyiségét anélkül, hogy extra költségekbe vernéd magad.

    
1., Terítsd az asztalra!

Egy szép asztalterítő már önmagában is képes feldobni az egész konyha, étkező kinézetét, de ha még szokatlan mintázatú vagy anyagú is, akkor végképp érdekes és életteli hatást tud kelteni. Hozd le a padlásról a régi függönyöket, vagy vásárolj a turkálóban virágmintás, egzotikus használt ruhákat, és készíts belőlük egyedi asztalterítőt. Nemcsak remekül fog mutatni, de még azt sem fogod sajnálni, ha esetleg leeszik a vendégeid egy-egy baráti ebéd vagy vacsora alkalmával.
    
Bútoros Blog - Dekorálj textíliákkal! - Terítsd az asztalra!
    

2., Turbózd fel az erkélyt!

Terítsd le kinti székeidet egy meleg pléddel vagy puha báránybőr takaróval! Ha még egy színes párnád is akad elfekvőben, még kényelmesebb és otthonosabb hatást kelthetsz - alig akarsz majd bejönni a szobába, és nem kell a csúnya műanyag vagy olcsó összecsukható székek hideg felületén ülnöd.
   
Bútoros Blog - Dekorálj textíliákkal! - Turbózd fel az erkélyt!
    

3., Dekoráld ki az ágytámlát!

Ha nem tetszik a sima fa ágytámla, esetleg nem sikerült megbarátkoznod a kovácsolt vas fejrésszel, bármikor leterítheted egy vastagabb, színes-mintás textíliával, így nemcsak a fejednek lesz kényelmesebb, de az egész háló színeit és hangulatát egy pillanat alatt megváltoztathatod - sőt, akár naponta cserélheted is, mikor mihez van kedved. :)
    
Bútoros Blog - Dekorálj textíliákkal! - Dekoráld ki az ágytámlát!
    

4., Fejtámla helyett faliszőnyeg?

Miért is ne? Egzotikus hatást és gyönyörű látványt kelt egy szép, falra akasztott szőnyeg a hálóban az ágytámla helyett / fölött. A minimalizmust kedvelők egyszínű, a természetesség hívei zöld vagy bézs fonott szőnyegekkel próbálkozzanak, az eklektikához vonzódóknál pedig csak a kreativitás szab határokat.
    
Bútoros Blog - Dekorálj textíliákkal! - Fejtámla helyett faliszőnyeg
    

5., Szőnyeget a falra!

Nemcsak faliszőnyeget, hanem tulajdonképpen bármilyen szőnyeget feltehetsz, és nem is csak a hálóba, hanem a lakás bármely pontján bármilyen falfelületre. Eleinte szokatlannak fog hatni, de tulajdonképpen olyan hatást kelt, mint egy hatalmas, absztrakt festmény - csak jóval olcsóbb, és sokkal inkább a magad igényéhez és ízléséhez szabhatod a színeket és formákat rajta.
    
Bútoros Blog - Dekorálj textíliákkal! - Szőnyeget a falra!
    
Nem merítettük ki a textíliákkal való dekorációs lehetőségek teljes tárházát, de biztosak vagyunk benne, hogy lesz még hasonló cikkünk. Érdekel a téma? Hozzászólnál? Írj nekünk emailt az info@butoros.com email címre! További ötletes cikkeket olvasnál lakberendezés és bútor témakörben? Kövesd FacebookGoogle+ és Twitter oldalunkat, illetve Pinterest board-jainkat, ahol folyamatosan megújuló tartalommal várunk!
    

Cimkék: lakberendezés , dekoráció , hálószoba , étkező , konyha

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása