Újrahasznosított parafadugók

Lakberendezés 2015-01-05

A decemberi ünnepek (karácsony, szilveszter) mindegyike remek alkalom a pezsgő- és borfogyasztásra - természetesen csak mértékkel. Manapság egyre elterjedtebbek a műanyag dugós pezsgők és a kupakos borok, de szerencsére a hagyományos parafa dugók sem mentek ki a divatból. Utóbbiakat semmiképpen sem érdemes kidobni - mutatunk pár trükköt, hogy mire lehet őket használni, ha az üvegek már kiürültek!
  

Parafa kulcstartók

Ezeknek a kulcstartóknak hála biztosan nem kell órákig keresgélned a kulcsaidat a táskádban! Keresetlen egyszerűség és természetesség - akik kedvelik a hasonlóan egyszerű, ámde ötletes dolgokat, biztosan értékelni fogják. Akár ajándékba is készíthetsz párat: igazán nem nagy költség, de saját készítésű, és valóban hasznos ajándék (nemcsak jövő karácsonyra).
  
Parafa kulcstartók
  

Egyedi nyomdafigurák

Egyedi mintás nyomdát gyárttatni nem olcsó mulatság - kivéve, ha használod az eszed, és van kéznél pár parafadugó és egy éles, hegyes kés. Mert ezesetben szinte gyerekjáték elkkészíteni a saját nyomdaformáidat: csak a türelmeden, a kreativitásodon és a kézügyességeden múlik a végeredmény.
  
Parafa nyomda
  

Edényalátét

Az edényalátét tipikusan az a dolog, aminek a hasznára mindig csak akkor döbbenünk rá, mikor kellene - de nincsen. És természetesen gyorsan elfelejtjük, hogy kellene, és sosem veszünk, és legközelebb megint csak fogjuk a fejünket, hogy megfeledkeztünk róla, pedig nagyon kellene. Ha szabad estéiden van rá 10 perced, könnyen segíthetsz ezen a problémán: néhány parafadugó és egy jó erős ragasztó segítségével stílusosan orvosolhatod a problémát.
  
Parafa edényalátét
  

Kilépőszőnyeg a fürdőszobába

Ehhez a barkácsmutatványhoz meglehetősen sok dugóra lesz szükség, de biztosan megéri: látványos, természetes, nem ázik el, mint a sima szőnyeges, és nem fogsz orra esni rajta, mint a műanyag kilépőkőn. És persze nagyságrendekkel különlegesebb is.
  

  

Hangulatos gyertyák

Nem kell sokat bíbelődni, hogy behozzuk a természetet a lakásba, ha rendelkezésre áll néhány parafadugó és pár gyertya: egyszerűen tedd a gyertyákat egy hosszú tartóba, majd ezt egy nagyobb üvegbe vagy pohárba, a köztük lévő helyet pedig töltsd fel parafadugókkal. Hangulatra olyan lesz, akár egy pici kandalló: meleg fényt és otthonos hangulatot biztosít a sötét, téli estékre.
  
Parafa-gyertyatartó
  

Kettő az egyben

Ha az üvegtől is sajnálsz megválni, semmi baj - készíts hangulatos gyertyákat! Erre szinte bármilyen üveg tökéletesen megfelelő, feltéve, hogy belefér az álatad kiszemelt parafadugó.
  
Gyertyák parafadugóból
  
A lehetőségek tárháza persze végtelen, és a fenti ötletek inkább csak inspirációképpen szolgálnak. Ha további hasonló kreatív megoldások érdekelnek, keresd fel a Homesthetics oldalát, illetve nézegesd gyakran FacebookGoogle+ és Twitter oldalunkat, valamint Pinterest board-jainkat. Ha pedig Neked is van pár hasonlóan ötletes megoldás a tarsolyodban, oszd meg velünk bátran a felsorolt oldalak bármelyikén, vagy az info@butoros.com email címen.
  

Cimkék: dekor, , barkács, , barkácsolás, , dekoráció, , lakberendezés, , diy, , kreatív

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása