Legyen egyedi, legyen különleges!

Lakberendezés 2014-12-18

Ha Neked is gyakran támad olyan érzésed, hogy a barátaid mind egyforma lakásban élnek, amik ráadásul semmiben sem különböznek a Tiédtől, és egyik hely pont ugyanolyan, mint a másik, az nagy valószínűséggel azért van, mert az emberek többsége minden egyediségre való törekvés ellenére ugyanazokban a lakberendezési és dekorációs sémákban gondolkodik: fényképek a polcon, képek a falon, függöny az ablakon, szőnyeg a padlón, stb. Túl sokszor találkozunk ugyanazokkal a megoldásokkal, túl sokszor látjuk ugyanazokat az elemeket. Ha szeretnéd, hogy a Te otthonod kicsit egyedibb legyen, és többet megmutasson belőled, javaslunk pár olyan dekor tippet, amit (egyelőre) nem sokan alkalmaznak. Ha nem is mindet, de egyet-kettőt kipróbálhatsz belőlük, hogy személyesebbé tedd azt a helyet, ami a legtöbbet elárul rólad.

  
1., Galériafal

Mindenkinél van otthon elfekvőben egy-két festmény, rajz, fotó, akár saját készítésű is, ami vagy kikerült már a falra, vagy még nem, de félre van rakva erre a célra, csak nagyon nehéz eldönteni, melyik kerüljön ki és hová... Hát ne törd tovább a fejed! Vegyél több, akár kisméretű keretet, keretezd be mind, válassz ki egy nagyobb falfelületet vagy akár egy egész falat, és tedd ki mindet egymás mellé, alá, fölé - így egy kellemesen eklektikus, de biztosan eredeti és csak rád jellemző válogatás lesz a végeredmény, ami ráadásul látványos is, és teljesen biztos, hogy percekig le fogja kötni a hozzád érkező látogatókat... Vagy akár még Téged is, hiszen minden darabnak saját története van.
  
Fotók a falonFotók a falon
 

2., Hogy kerül a cipő az asztalra?

Hagyj az asztalon és egyéb szabad felületeken oda nem illő vagy nem szokványos dolgokat (nyilván a jó ízlés határain belül), például kagylókat, gyöngysort, különböző méretű dobozokat és üvegeket, kicsi szobrocskákat, stb. Az ajtó elé tehetsz használt, kopott cipőkbe ültetett virágokat (ezekkel egyébként az ablakpárkányt is díszítheted).
   
Lakberendezők egyébként azt tanácsolják, hogy az apró dísztárgyakat hármas vagy ötös csoportokban helyezd el ezeken a felületeken, és ha mozgalmasságra, változatosságra vágysz, ne egyforma, hanem különböző színű és méretű darabokat válassz! Emlékezetes és rendezett hatást kelt, ha szimmetriára törekszel, de ha erre nincs lehetőséged vagy nincs hozzá kedved, a hanyagul "odadobált" tárgyakkal laza, bohém hatást érhetsz el.
  
Mi van az asztalon?
  

3., Meghökkentő színek

A legtöbb lakástulajdonos nem nagyon mer kockáztatni, ha színekre kerül a sor, így maradnak a jól bevált semleges árnyalatok: fehér, bézs, pasztellszínek, esetleg barna (a hajópadló vagy a fabútorok miatt) vagy szürke. Pedig egy-egy harsány színű bútor vagy a kevésbé bevállalósabbak esetében lámpa vagy függöny, szőnyeg vagy ágytakaró, egy nagyobb méretű festmény vagy színes falmatrica látványosan feldobja a szobát, egyúttal friss, üde, és nem utolsósrban egyedi hangulatot kölcsönöz neki - kiváltképpen, ha egyébként semleges, tónusban tartott színeket használunk.
  
Színes karosszékZöld szekrény
  

4., Cseréld le a zuhanyfüggönyöd!

Végül, de nem utolsósorban egy apróság, amiről szinte mindig mindenki megfeledkezik: amikor a lakásunat próbáljuk egyedivé varázsolni, nem nagyon gondolunk rá, hogy a fürdőszoba az a hely, ahol nagy valószínűséggel minden hozzánk érkező vendég előbb-utóbb megfordul. Egyúttal ez az a helyiség, ami a legkevésbé szokott különbözni mások fürdőszobájától. Pedig nagyon egyszerűen rajta hagyhatjuk a kezünk nyomát: a sok kommersz egyenfüggöny helyett szerezzünk be olyan zuhanyfüggönyt, ami egy kicsit rólunk mesél. Szokatlan megoldás, de annál ütősebb. Nem mellesleg csodásan feldobja az amúgy tényleg nem túl sok variációs lehetőséget rejtő fürdőszobát.
  
Elefántos zuhanyfüggönyTengerkék zuhanyfüggöny
  
További tippeket találhatsz a Houzz weboldalán, illetve nálunk a Bútoros Blogon. Ha nem szeretnél lemaradni legújabb bejegyzéseinkről, kövesd FacebookGoogle+ vagy Twitter oldalunkat, ahol egyébként is számos remek ötlettel várunk. Ha pedig nem szeretsz olvasni, és inkább vizuális típus vagy, Pinterest board-jainkon megtalálod a blogon közzétett képek többségét.
  

Cimkék: dekoráció, , dekor, , diy, , lakberendezés, , galériafal, , zuhanyfüggöny, , fürdőszoba

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása