SzÍnek kavalkádja

Lakberendezés 2014-11-12

Festéskor vagy a tapéta megválasztásakor a legtöbbünk a hagyományos, már ezerszer látott színkombinációkra esküszik. Az emberek többsége nem szeret kockáztatni: ha fehér a fal, abból nem lehet baj, a bútorokat igyekszünk sima barna színűre festeni, a huzatok, függönyök és egyéb textíliák színét pedig igyekszünk a pasztell millió árnyalatából kiválasztani. Ettől a mi lakásunk is pont olyan lesz, mintha a szomszédnál vagy a nagymamánknál járnánk látogatóban. Ha szakítanál ezzel a gyakorlattal, és szeretnéd feldobni kicsit az otthonod, mutatunk öt egyedülálló színkombinációt, ami minden bizonnyal Téged is elvarázsol. Színekre fel!

1., Piros és kék

Elsőre talán harsánynak hangzik, de az élénk piros textíliák nagyon jól passzolnak a halvány, vízkékre festett falfelületekhez. Figyelj rá, hogy ha ezt a kombinációt választod, más élénk színt már ne nagyon használj a berendezéskor, és válassz egyszerű, minimalista dekortárgyakat lakásod díszítéséhez!
  

  

2., Barna és rózsaszín

A férfias barna és a kislányos rózsaszín találkozása első hallásra vállalhatatlannak tűnik, pedig nagyon kellemes kombinációról beszélünk, ahol a két szín nemhogy ellentétben áll egymással, hanem kifejezetten finomítják egymást: a barna enyhíti a rózsaszín púderes babaszoba-hangulatát, a rózsaszín pedig feldobja egy kicsit a földhözragadt barnát. Próbáld ki a nappalidban - nem fogsz csalódni!
  

  

3., Narancs és kék

A narancs és a kék komplementer színek. Harsány kontrasztjuk jól érvényesül a nappaliban, vidám és meleg hangulatot biztosítanak a szobának. Ha nem szeretnél a képen látható rikító falat, megfontolhatod a krém / fehér színű fal mellett narancs és kék színű bútorok vagy festmények, képek használatát is, ez a kombináció szelídebb, mint a narancsra festett fal, de ugyanazt az élénk hangulatot képes biztosítani.
  

  

4., Narancs és menta

Ami a pohárban ínycsiklandó, az az otthonodban is finom lehet! A sütőtök-narancssárga és a mentazöld különösen jól kombinálható árnyalatok. Akár a falad fested zöldre, és a bútoraid narancssárgák, akár fordítva - mindkét kombináció vidám, ugyanakkor hűs és nyugtató atmoszférát kölcsönöz otthonodnak. Ha a falad zöldre fested, üdébb és világosabb, ha narancsra, melegebb és kényelmesebb hangulatot varázsolhatsz a szobába.
  

  

5., Lila és szürke

A királyok színe, a lila fennséges jelleget ad bármilyen szobának, de figyelni kell arra, hogy nehéz, erőteljes jellege ne "nyomja agyon" a hangulatot - ezt hivatott enyhíteni a könnyed, önmagában meglehetősen jellegtelen halványszürke szín.
  

  
A cikk alapját az Allwomenstalk 7 Suprising Paint Combinations That Look Fantastic in Any Room összeállítása képezi. Ha Te is tudsz jó kombinációkat, saját tapasztalatból vagy szájhagyomány útján, oszd meg velünk és a blog olvasóival!
  

Cimkék: festék, , falfestés, , tapéta, , lakberendezés

Kapcsolódó termékek

Cikk megosztása