A legtutibb kerti bútorok fillérekből

A legtutibb kerti bútorok fillérekből

Barkács 2016-05-19

Az esős idő ellenére menthetetlenül itt a nyár - és vele együtt a kerti szezon. Ha Nektek is van kertetek, biztos minden júniusban elhatározzátok, hogy renbeteszitek, felturbózzátok, egyszóval kihozzátok belőle a maximumot, és nem hagyjátok ebek harmincadjára. Mi bútorok terén adunk most pár tippet, és hogy még a pénz se legyen akadály, raklapos ötletekkel készültünk Nektek! :)

Tovább

5+1 tipp közvetlenül beköltözés után

5+1 tipp közvetlenül beköltözés után

Bútorfelújítás 2016-02-04

Beköltözés után bizonyára mindenkinek az az első gondolata, hogyan tehetné otthonosabbá, barátságosabbá és komfortosabbá az új lakást - végtére is hacsak nem magadnak építetted a házat és Te vagy az első tulajdonos, azaz minden eleve a Te ízlésed szerint készült, nos... Akkor valószínűleg még az előző tulajdonos által választott színek és minták vannak a falon, az ő ízlését dícséri a padlóborítás, és ki tudja, talán még pár bútort is megörököltél. Figyelj, mert mutatunk pár tippet, amikkel instant a magad ízléséhez igazíthatod új otthonod - az első lépésekben segítünk, a többi pedig idővel úgyis alakul majd.

Tovább

Újrahasznosított parafadugók

Újrahasznosított parafadugók

Lakberendezés 2015-01-05

A decemberi ünnepek (karácsony, szilveszter) mindegyike remek alkalom a pezsgő- és borfogyasztásra - természetesen csak mértékkel. Manapság egyre elterjedtebbek a műanyag dugós pezsgők és a kupakos borok, de szerencsére a hagyományos parafa dugók sem mentek ki a divatból. Utóbbiakat semmiképpen sem érdemes kidobni - mutatunk pár trükköt, hogy mire lehet őket használni, ha az üvegek már kiürültek!

Tovább

Legyen egyedi, legyen különleges!

Legyen egyedi, legyen különleges!

Lakberendezés 2014-12-18

Ha Neked is gyakran támad olyan érzésed, hogy a barátaid mind egyforma lakásban élnek, amik ráadásul semmiben sem különböznek a Tiédtől, és egyik hely pont ugyanolyan, mint a másik, az nagy valószínűséggel azért van, mert az emberek többsége minden egyediségre való törekvés ellenére ugyanazokban a lakberendezési és dekorációs sémákban gondolkodik: fényképek a polcon, képek a falon, függöny az ablakon, szőnyeg a padlón, stb. Túl sokszor találkozunk ugyanazokkal a megoldásokkal, túl sokszor látjuk ugyanazokat az elemeket. Ha szeretnéd, hogy a Te otthonod kicsit egyedibb legyen, és többet megmutasson belőled, javaslunk pár olyan dekor tippet, amit (egyelőre) nem sokan alkalmaznak. Ha nem is mindet, de egyet-kettőt kipróbálhatsz belőlük, hogy személyesebbé tedd azt a helyet, ami a legtöbbet elárul rólad.

Tovább

Otthonos hangulat rusztikus stílusban

Otthonos hangulat rusztikus stílusban

Lakberendezés 2014-12-14

Nem is olyan távoli őseink nemcsak furcsának, de valószínűleg egyenesen nevetségesnek találnák napjaink lakberendezési divathóbortjait: nem tudnák hová tenni a festett, tapétázott falakat a durva farönkök helyén, és a szőnyegeket is csak meglepetten bámulnák ott, ahol ők a döngölt föld vagy a lakkozatlan hajópadló látványát szoktak meg. A rusztikus stílusban berendezett házakban viszont kellemesen éreznék magukat: a természetes anyagok és formák, a meleg színek, az egyszerű vonalvezetésű bútorok mind-mind arra emlékeztetnék őket, amit egykor az ember otthonnak nevezett.

Tovább

Házi fogas majdnem bármiből

Házi fogas majdnem bármiből

Lakberendezés 2014-11-20

Egy lakás berendezésekor, felújításakor, átalakításakor nem mindig gondolunk azokra az apróságokra, amik megkönnyítik az életünket, de kevésbé látványosak, mint egy bőrkanapé vagy egy franciaágy - csak csendben megbújnak a háttérben, és segítik a mindennapokat rendezettebbé, komfortosabbá tenni. Ilyen kellék például a fogas - gyakran csak akkor vesszük észre, hogy megfeledkeztünk róla, mikor nincs hová felakasztanunk a télikabátot.

Tovább

Állólámpák picit másképp

Állólámpák picit másképp

Lakberendezés 2014-11-08

Most, hogy jóval korábban sötétedik, mint nyáron, egyre több időt töltünk töltünk világított helyiségekben. Tippjeinkkel gondoskodhatsz róla, hogy ezt ötletesen és gazdaságosan tedd - de ha nincs kedved barkácsolni, szétnézhetsz hirdetéseink között is, talán pont ott találod meg a leginkább kedvedre való darabot.

Tovább