5+1 tipp a vörös szín megszelídítésére

5+1 tipp a vörös szín megszelídítésére

Dekor 2016-03-24

Kedveled a piros színt, de nehezen bánsz vele, ha lakásod berendezéséről van szó? Semmi gond, tippjeinkkel igyekszünk a segítségedre sietni: mutatunk 5+1 módszert, hogyan tudod otthonodban úgy használni a vörös színt, hogy az merész legyen, de ne ízléstelen.

Tovább

A legjobb növények az otthonodba

A legjobb növények az otthonodba

Dekor 2015-01-23

A lakásban tartott zöld növények rengeteg hasznot hajtanak: tisztítják, szűrik és frissítik a benti a levegőt, csodaszép színükkel feldobják a szobák egyszínűségét, változatossá teszik az egyhangú felületeket, és nem utolsósorban behoznak egy csipetnyi természetes az otthonunkba - valamit, amit annyira hiányolunk a városi életmódból. Vannak növények, amiket nem ajánlott lakásban tartani, vannak, amiket csak macerás, mert nagy odafigyelést, gondos locsolást, pontosan szabályzott fényviszonyokat, háziállat-mentes környezetet (és még megannyi egyéb mást) igényelnek. Mi most 5 olyan növényt szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amik jól bírják a gyűrődést. Kezdd velük kertészeti pályafutásod, és ha jól megy a soruk, komolyabb projektekbe is lelkiismeret-furdalás nélkül belevághatsz majd!

Tovább

Újrahasznosított parafadugók

Újrahasznosított parafadugók

Lakberendezés 2015-01-05

A decemberi ünnepek (karácsony, szilveszter) mindegyike remek alkalom a pezsgő- és borfogyasztásra - természetesen csak mértékkel. Manapság egyre elterjedtebbek a műanyag dugós pezsgők és a kupakos borok, de szerencsére a hagyományos parafa dugók sem mentek ki a divatból. Utóbbiakat semmiképpen sem érdemes kidobni - mutatunk pár trükköt, hogy mire lehet őket használni, ha az üvegek már kiürültek!

Tovább

Legyen egyedi, legyen különleges!

Legyen egyedi, legyen különleges!

Lakberendezés 2014-12-18

Ha Neked is gyakran támad olyan érzésed, hogy a barátaid mind egyforma lakásban élnek, amik ráadásul semmiben sem különböznek a Tiédtől, és egyik hely pont ugyanolyan, mint a másik, az nagy valószínűséggel azért van, mert az emberek többsége minden egyediségre való törekvés ellenére ugyanazokban a lakberendezési és dekorációs sémákban gondolkodik: fényképek a polcon, képek a falon, függöny az ablakon, szőnyeg a padlón, stb. Túl sokszor találkozunk ugyanazokkal a megoldásokkal, túl sokszor látjuk ugyanazokat az elemeket. Ha szeretnéd, hogy a Te otthonod kicsit egyedibb legyen, és többet megmutasson belőled, javaslunk pár olyan dekor tippet, amit (egyelőre) nem sokan alkalmaznak. Ha nem is mindet, de egyet-kettőt kipróbálhatsz belőlük, hogy személyesebbé tedd azt a helyet, ami a legtöbbet elárul rólad.

Tovább

Egy falatnyi zöld a házban

Egy falatnyi zöld a házban

Lakberendezés 2014-11-30

A növényeket és a kerteket mindannyian imádjuk: már a látványuk is üdítő, a velük való foglalatoskodás frissítő, saját szemünkkel láthatjuk gondoskodásunk és törődésünk eredményét, és közelebb visznek a természethez, ahonnan mára már eléggé elszakadtunk... Sokak számára egy saját kert létrehozása és gondozása hely és / vagy anyagiak hiányázban kész luxusnak tűnik - mi azonban mutatnánk pár példát arra, hogy ez nem feltétlenül kell, hogy így legyen.

Tovább

Az öt leggyakoribb hiba

Az öt leggyakoribb hiba

Lakberendezés 2014-10-05

Otthonunk dekorációja igenis nagy feladat. Azt hinnénk, hogy a legnehezebb feladat megvásárolni és haza cipelni a bútorokat, de valójában csak mindezek után, otthon, a bútorkupac közepén szembesülünk azzal, hogy eldönteni, hová is tegyük az új darabokat, sokkal nehezebb feladat.  Kemény kihívás ez, tudjuk. Akkor lássuk a lakberendezők által összeállított öt leggyakoribb hibát, amelyet mi is elkövethetünk egy új bútordarab vásárlása után.

Tovább