6 vadonatúj belsőépítészeti trend

6 vadonatúj belsőépítészeti trend

Lakberendezés 2015-05-04

Akárcsak a divatvilágnak, a lakberendezésnek is megvannak a maga korszakai, stílusai, trendjei, bár ezek jóval kevesebb publicitás és figyelmet kapnak. A többségnek általában olyankor válnak fontossá ezek az információk, amikor építkezik vagy átrendezi a lakását. Ilyenkor fogékonnyá válik az új ötletekre és a modern trendekre. Ezekből mutatunk most párat.

Tovább

Válasszunk környezetbarát bútort!

Válasszunk környezetbarát bútort!

Bútorfelújítás 2015-03-11

Manapság szerencsére terjedőben van a környezettudatos életmód: egyre többen vásárolnak újrahasznosított anyagból készült termékeket, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a régi, szennyező építő- és vegyianyagok helyett természetesebb megoldások vannak terjedőben, egyre több hibrid autó szaladgál az utakon, és így tovább. Természetes tehát, hogy életterünk (munkahelyünk, otthonunk, találkozó és szórakozóhelyeink és a közösségi terek) berendezésekor is keressük a környezetkímélő bútorokat. De mitől is könyezetbarát egy bútor?

Tovább

10 tanács használt bútor vásárlásához - 1. rész

10 tanács használt bútor vásárlásához - 1. rész

Bútorfelújítás 2015-02-27

Használt bútort vásárolni az újrahasznosítás adaptálása lakberendezés és design környezetbe. Nem kell fát kivágni és szennyező anyagokat előállítani és tárolni a gyártáskor, nem igényel csomagolást, csökkent a hulladék mennyisége. Ráadásul ezeknek a használt, esetleg antik daraboknak mindig megvan a saját élete és története.

Tovább

Otthonos minimalizmus

Otthonos minimalizmus

Lakberendezés 2015-02-04

A mai kor embere betondzsungelben él: pici városi lakásokban (vagy ha szerencsések vagyunk, valamivel nagyobb városi házakban) lakunk, sokat dolgozunk, kevés időt töltünk otthon, és akkor is vagy alszunk, vagy próbáljuk bepótolni a hétközben elhanyagolt házimunkát... Életmódunkhoz igazodóan otthonaink a minimalizmus és a praktikum jegyében vannak berendezve, így amikor végre lenne egy kis időnk megpihenni, akkor sem érezzük túl otthonosnak őket. Ha úgy döntöttél, 2015-ben szeretnél ezen változtatni, néhány apró trükkel segítünk hangulatosabbá, kényelmesebbé és személyesebbé tenni otthonodat, hogy az valóban a pihenés szentélye lehessen! A kulcs a földszínek és a rusztikus bútorok és kiegészítők használatában rejlik. Figyelj!

Tovább

Egy csepp Marokkó

Egy csepp Marokkó

Lakberendezés 2015-01-30

A marokkói lakberedezési stílus a Közel-Kelet vibráló színeivel és tradicionális mintáival, egyedülálló dekorációs elemekkel és kiegészítőkkel, dinamikus konktrasztokkal hoz melegséget és kényelmet otthonodba. Színei megidézik a természetet, mintái az egzotikus növényeket, formái és anyaghasználata pedig igazi kuriózumnak számítanak az európai ízléshez szokott emberek számára.

Tovább

Nagy ötletek kis lakásba

Nagy ötletek kis lakásba

Lakberendezés 2015-01-28

Egy kis lakásban a rendelkezésre álló hely a legszűkösebb és legértékesebb erőforrás, ezért kulcsfontosságú, hogy a bútorok sokoldalúak, multifunkcionálisak legyenek, és a lehető legoptimálisabban használják ki a rendelkezésre álló teret. Hogy milyen bútorokkal lehet ezt elérni? Olvass tovább, adunk egy-két tippet!

Tovább

A retró stílus nyomában

A retró stílus nyomában

Lakberendezés 2014-12-20

Az 50-es, 60-as, 70-es évek végén mindent szabad volt, és mindent lehetett is, ami azelőtt képtelenségnek számított. A funkcionalitás mellett teret kapott a forma, tömegével jelentek meg a vadiúj design-bútorok, a lakások falai tobzódtak a színekben és a mintákban, a geometriai alakzatos beköltöztek az otthonunkba, és velük együtt egy laza, vidám életérzés is. Ha hiányzik Neked ez a hangulat, megmutatjuk, hogyan varázsolhatod elő és alkalmazhatod saját otthonodban.

Tovább

Otthonos hangulat rusztikus stílusban

Otthonos hangulat rusztikus stílusban

Lakberendezés 2014-12-14

Nem is olyan távoli őseink nemcsak furcsának, de valószínűleg egyenesen nevetségesnek találnák napjaink lakberendezési divathóbortjait: nem tudnák hová tenni a festett, tapétázott falakat a durva farönkök helyén, és a szőnyegeket is csak meglepetten bámulnák ott, ahol ők a döngölt föld vagy a lakkozatlan hajópadló látványát szoktak meg. A rusztikus stílusban berendezett házakban viszont kellemesen éreznék magukat: a természetes anyagok és formák, a meleg színek, az egyszerű vonalvezetésű bútorok mind-mind arra emlékeztetnék őket, amit egykor az ember otthonnak nevezett.

Tovább

Környezetbarát takarítás 1x1

Környezetbarát takarítás 1x1

Bútorfelújítás 2014-12-10

Manapság egyre nagyobb keletje van a bio dolgoknak: a szintetikus, mesterséges ételek helyett egyre többen fogyasztanak bioételeket, a műszálas anyagok helyett előnyben részesítjük a természetes anyagokból készült ruhákat, és a vegyszerek helyett is egyre inkább a természetes összetevőkből készült tisztítószereket keressük. Azokhoz a praktikákhoz nyúlunk vissza, amik már nagyanyáinknál is beváltak, és azóta is közszájon forognak. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorral, hogy Te is természetes módon varázsolhasd makulátlanul tisztává otthonod, bútoraid és háztartási gépeidet.

Tovább